Уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 САУ PzH 2000.

Берлін схвалив продаж Україні 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Про це пише SPIEGEL. Представник компанії-виробника KMW оцінив бюджет на 100 самохідних гаубиць в 1,7 мільярда євро.

Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube
Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube

Україна запросила можливість закупівлі гаубиць безпосередньо у виробника ще у квітні, тепер цей запит нарешті отримав схвальну відповідь уряду.

Виробництво САУ має початися негайно, але поки невідомо, коли перші гаубиці поступлять в Україну. Звісно, хотілося, щоб PzH 2000 почали працювати на перемогу, але й після того, як ЗСУ віджене орків додому, гаубиці будуть стояти на кордоні, щоб росіянам не спадало на думку знову потикатися на українську територію.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот
Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот

Зазначається, що виробництво всіх гаубиць розраховане на кілька років, тож головною метою є довгострокове посилення української армії. Цікаво, що рішення підписав не Шольц, а Габек, бо той так і не наважився поставити візію.

У відмінних технічних характеристиках — здатність гаубиць стріляти на відстань 30-40 км і швидкість випуску до 10 снарядів за хвилину.

Також уряд Німеччини повідомляє, що до кінця року Україні будуть надані системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Німецька ППО IRIS-T. Фото: скриншот YouTube
Німецька ППО IRIS-T. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, ми писали, що обіцяне озброєння з Німеччини вже на передовій — в окупантів ще менше шансів зробити "жест доброї волі".

Як повідомляв "Знай.ua" ЗРК Stormer HVM та німецькі ЗСУ Gepard вже роблять боляче російським загарбникам на полі бою.

Також "Знай.ua" інформував, що у Німеччині зобов'язалися закрити небо над Україною вже скоро: найсучасніші ППО IRIS-T відправили на виробництво.