Воїни ЗСУ у найближчому майбутньому можуть отримати від США нові "плюшки", які допоможуть переламати хід війни. Мова про керовані снаряди для гаубиць Excalibur, які використовують для артилерії 155 міліметрів. Про це повідомляє видання Politico.

ЗСУ задавали спеку російським окупантам навіть без західної зброї, але з новими "плюшками" противнику стало ще "спекотніше".

Артилерія ЗСУ. Фото: скрін youtube
Артилерія ЗСУ. Фото: скрін youtube

Так, США планують передати воїнам ЗСУ керовані снаряди для гаубиць Excalibur. Точної дати немає, оскільки вони не входять до найближчого пакета допомоги, але трапиться це може вже в найближчому майбутньому.

Слід зазначити, що Excalibur є високоточними снарядами підвищеної дальності. Головна їхня перевага в тому, що відхилення від мети досягає не менше двох метрів. Наголошується, що один такий снаряд здатний замінити в середньому щонайменше десять звичайних.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube
Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube

Excalibur сумісні з кількома видами гаубиць, зокрема 155-міліметровою британською гаубицею M777, а також німецькою PzH 2000, які вже перебувають на озброєнні української армії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олександр Невзоров розповів, як путінські війська із СІЗО готові померти за диктатора та пральну машинку: "Пузаті дідки антисанітарного вигляду".

Також наш портал інформував, українські партизани пообіцяли російським окупантам та колаборантам "веселе життя": почали готуватися задовго до 24 лютого.

Крім того, ми повідомляли, у головного пропагандиста путіна Соловйова закінчилася фантазія, довелося розкритикувати стиль Зеленського: "Вдягнені як придурки".