Україна обов'язково поверне всі свої території у майбутньому, однак після цього можуть початися невеликі проблеми. Йдеться про людей, які останні вісім років жили під впливом "російського світу".

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов у своєму новому інтерв'ю під час телемарафону.

Він вважає, що після того, як Донецька та Луганська області будуть деокуповані, це не ми маємо думати, як порозумітися з місцевими, а вони самі.

Олексій Данилов, фото: Instagram
Олексій Данилов, фото: Instagram

Ці люди жили під "російським світом", і за 8 років життя та мислення людей могли кардинально змінитись. Саме тому їм потрібно буде порозумітися з українцями на думку секретаря РНБО.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це фудаментальна річ – це їм з нами треба порозумітися, а не нам з ними. У нас є межі, і якщо когось не влаштовують ті закони та правила, які діють на території України, то ми нікого не тримаємо. Світ великий. Вони можуть поїхати до США, до Німеччини, куди завгодно, або до Якутії, Воркути, де на них ще чекають", - підкреслив Олексій Данилов.

"ДНР", фото з вільних джерел
"ДНР", фото з вільних джерел

При цьому сумніватися у поверненні всіх наших територій точно не варто. Ці області є частиною України, і диктатору путіну давно настав час це зрозуміти.

Нагадаємо, що російське вторгнення в Україну розпочалося ще взимку 2014 року. У лютому їхні війська незаконно вторглися до Криму, а потім до Донецької з Луганською областями. Якщо півострів був анексований, то на території областей вони вигадали квазіреспубліки на кшталт "ДНР" та "ЛНР". Варто вже відмовлятися від цього, адже ЗСУ близько.

"ЛНР"
"ЛНР"

Нагадаємо, що настає черговий конфлікт? У Туреччині звинуватили Грецію в порушенні миру, кинули виклик країнам НАТО та союзникам

Раніше повідомлялося, що в США знали про контрнаступ ЗСУ і допомогли підготуватися на найвищому рівні: як останні два місяці озброювали українців

Також Петро Андрющенко назвав приблизні терміни звільнення Маріуполя від окупантів.