Секретар РНБО Олексій Данилов дав свій прогноз щодо того, коли може закінчитися війна в Україні. Досить оптимістично, але є деякі нюанси.

Свою думку з цього приводу він висловив у новому інтерв'ю для порталу LB.ua.

Зараз Україна має важливу місію, яка й вирішить її майбутнє. Потрібно зробити так, щоб у Росії після поразки зникло бажання на когось нападати, навіть на якусь іншу країну у світі.

Олексій Данилов, скріншот: YouTube
Олексій Данилов, скріншот: YouTube

Війна роками не триватиме, однак, і на швидку перемогу точно не потрібно розраховувати.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Я хотів би не погодитися, що роки-роки-роки ми боротимемося з цим агресором. Я оптимістичніший у цьому випадку, у мене свій прогноз, як це має закінчитися. Я дуже обережно до цього ставлюся. Я кажу, що раз – це буде непроста війна, два - перемога буде за нами, три - не буде швидкої перемоги, але це точно не роки", - сказав Олексій Данилов.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нині Україна своєю боротьбою захищає від майбутніх воєн не лише свою територію, а й усю Європу. Якщо зараз послабити можливості Росії максимально, тоді в них і зникне бажання розпочинати нові війни. Тільки так ми всі почуватимемося в безпеці.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення триває вже сьомий місяць. Якщо у лютому стояло питання нашого виживання, то сьогодні ми переважаємо у багатьох питаннях «другу армію світу», і навіть почали повертати свої території. Контрнаступ триває другий тиждень, і за цей час нашим захисникам вдалося здобути чимало успіхів.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що в Україні можуть звільнити від мобілізації ще дві категорії чоловіків, рішення за нардепами

Раніше повідомлялося, що 2-3 тижні вже не в моді: Олексій Арестович задав новий тренд і назвав нові терміни успіхів ЗСУ під Херсоном

Також Кадиров може спровокувати нову війну в Чечні: російський опозиціонер розповів про варіанти