Путін зрозумів, що програє цю війну, тому вирішив розпочати часткову мобілізацію населення. Втретє за 100 років, і все заради "спецоперації". При цьому, як виявилось, вона зовсім не часткова.

Новими історіями поділилися росіяни, яким почали приходити повістки, хоча вони не підлягають цій хвилі мобілізації, про яку заявив путін.

У Бурятії, наприклад, вручили повістку батькові п'ятьох дітей, котрий ніколи не служив. Про це розповіла його дружина журналістка Яніна Німаєва. На роботі чоловікові намагалися активно вручити повістку.

"Працює в нашому доблесному міському НС (управління НС мерії Улан-Уде), йому дзвонять колеги - товариш Федоров - і запитують: "Ти де? Тобі зараз привезуть повістку. Подзвонить дівчина і все пояснить". І під кінець запитує: "У тебе ж п'ятеро дітей?". Посміявся, каже так, п'ятеро дітей. "Ну добре, чекай на повістку" - ділиться історією жінка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Наступного дня в нього вже було заплановано поїзд до Чити, адже республіці треба було виконати план і зібрати 4 тисячі солдатів.

Тобто це вже перший факт того, що повістки будуть вручати всім поспіль. І виявилось, що таких історій уже десятки, якщо не сотні.

Своєю історією також поділився інший чоловік, котрий працює у сфері IT. Він отримав повістку раптово від військкомату, хоча військового досвіду і навіть спеціальності він не має.

Вже наступного дня він має вирушити до Підмосков'я, де проходитиме військову підготовку. Опиратися він не буде і сказав, що доведеться їхати, адже не хоче отримати кримінальну справу.

При цьому спочатку йому наказали з'явитися у військкомат, щоб звірити всі дані.

Нагадаємо, що умови, в яких будуть Прокопенко, Волинський та інші командири "Азова" у Туреччині, правда від Зеленського

Раніше повідомлялося, що росіяни проти путінської мобілізації: у прокуратурі вже обіцяють 15 років за ґратами

Також путін кинув "другу армію світу" на гарячі позиції, а вони в страху українського наступу шукають план втечі.