Стало відомо про те, як розвиватимуться події на фронті протягом найближчих кількох місяців, і якою буде ця зима для всіх українців.

Про це в інтерв'ю для 24 каналу розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Трохи більше місяця триває український контрнаступ, і за цей час їм вдалося досягти величезних успіхів на багатьох ділянках. Все це робиться до наближення зимових холодів, адже за таких умов воювати набагато складніше.

Навчання ЗСУ. Фото: Twitter
Навчання ЗСУ. Фото: Twitter

Ось, наприклад, 1 жовтня від росіян було звільнено важливу стратегічну ділянку Лиман у Донецькій області, і все це незважаючи на маразматичні заяви диктатора путіна про результати «референдуму».

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Все це дає нові перспективи для ЗСУ у східній частині країни.

"Оптимальний варіант – взяти Сватове "в кліщі". Те угрупування українських військ, яке звільниться після зачистки Лимана, відійде на північ у бік Сватового. А куп'янське угруповання легко може рухатися на південь у напрямку цього міста. Питання щодо Сватового також може бути вирішене котлом , як це сталося у Лимані", - зазначає Роман Світан.

Усіх цікавить також і херсонський напрямок, який найближчим часом також має опинитися під українським контролем. Окупанти там вирішили засісти на правому березі Дніпра. Завданням ЗСУ стало систематичне перемелювання росіян, і з цим вони справляються на ура.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Наші захисники практично готові вже до зимового періоду, і зупинятися не збираються.

"Переодягання ВСУ у зимову форму буде здійснено за планом до кінця жовтня. Проблем із зимовим спорядженням у ВСУ точно не буде. Українські зими не так морозні, як вітряні та дощові. З таким співвідношенням вологи та температури російської армії буде дуже важко воювати", – підкреслив Світан.

Диктатор путін же намагатиметься тиснути кількістю, а не якістю, проте, у нього нічого не вийде.

Нагадаємо, що Олаф Шольц підтримав США у питанні ядерної атаки на Україну, і попросив путіна почати думати головою

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Казахстаном росіяни бомжують у целофанових вігвамах, а на росії їм уже готують нари чи іржавий автомат .

Також у Рамзана Кадирова стався черговий напад божевілля .