З'явилася нова інформація щодо російського наступу з боку Білорусі на Київ, а також на Чернігів та Харків. Чи це можливо, чи росіяни не потягнуть новий фронт.

Про це у своєму новому інтерв'ю розповів генерал-майор Служби безпеки України у відставці Віктор Ягун.

На думку чоловіка, зараз уже немає жодних передумов цьому, а також можливостей. Якщо 24 лютого відіграв ефект несподіванки, і ми не були до цього готові, то зараз таких помилок ніхто не допускатиме. Усі кордони з Білоруссю та Росією ретельно охороняються, і наші захисники завжди готові дати відсіч.

"Слухайте, у них немає сил на це. Ні не тому, що у них немає людей, у них немає тієї техніки, яку можна використовувати в тій кількості, яку вони використовували. Зараз дорогами, якими вони тоді проривалися просто неможливо пройти, їх просто заблокують. Мости підірвані, все заміновано - як вони це проходитимуть. Ми то вже готові, це просто 24 лютого, ми не чекали саме такого" - каже Віктор Ягун.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Крім того, щоб хоча якось їм підготуватися, необхідний як мінімум місяць-два, а це вже практично весна. Через зиму їм украй складно буде пройти.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Для того, щоб наступати з Білорусі, їм потрібно хоча б 100 тисяч людей. Швидко назбирати їх вони не зможуть. Вони просто не вивезуть такого розкладу, але виключати таку можливість ніколи не можна.

Не забули поговорити вони і про можливий ядерний удар. На думку колишнього співробітника СБУ, це може бути зона ближче до фронту – Донбас, Херсон тощо. Зараз ймовірність вкрай низька такого результату, але знову ж таки, ворога недооцінювати не потрібно.

Кордон, скріншот: YouTube
Кордон, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що все говорить про підготовку до вторгнення з Білорусі: генерал про майбутні погрози у війні Росії проти України

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ

Також, в Росії спалахнув завод, де здійснюють заряди до "Град" та "Смерчів"