Загальна мобілізація передбачає призов на службу чоловіків віком від 18 до 60 років. Стало відомо, кому насамперед вручать повістку.

Під хвилю мобілізації потрапить певна категорія безробітних українців. Про це розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

Мобілізація в Україні, фото pravda
Мобілізація в Україні, фото pravda

Насамперед призовуть тих, хто вже проходив військову службу. Є українці, яких забронювали роботодавці. Вони також потрапляють під хвилю мобілізації.

Як тільки їм вручать повістку, вони повинні з'явитися до центру до територіального центру комплектування та соціальної підтримки у зазначену дату, маючи при собі необхідні документи. Далі слідує медкомісія, якщо немає підстав для відстрочення від призову.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мобілізація. Фото: скриншот youtube
Мобілізація. Фото: скриншот youtube

Якщо безробітних призовуть, вони не зможуть відвідувати центр зайнятості та шукати роботу, оскільки військова служба вважається зайнятістю людини через страхування у системі загальнообов'язкового державного соцстрахування та сплачує державі податки.

Щойно чоловіки отримають повістку, вони мають із документами від ТЦК звернутися до центру зайнятості для зняття статусу безробітних. Після цього допомога з безробіття анулюється.

Варто зазначити, що ті, хто не проходив військову службу, можуть бути покликані лише до навчальних військових частин та вищих навчальних військових закладів для перепідготовки як мінімум на місяць.

Раніше ми писали про те, що зростання цін на паливо сповільнилося, але приводів для радості немає: скільки коштує бензин, дизель та автогаз

Як повідомляв Знай.ua, у ПФУ розповіли, як не залишитися ошуканими та розрахувати реальну суму пенсії