Володимир Зеленський 21 грудня 2022 року відвідав США та поспілкувався з Джо Байденом особисто.

Це був перший міжнародний виїзд президента України з початку великомасштабного військового вторгнення росії в нашу країну.

Президенти США та України вийшли до журналістів після зустрічі у Білому домі, яка тривала близько 2-ї години.

У вступному слові президент Байден заявив, що "300 днів народ України показує росії та всьому світу свою сталеву суть, стійкість перед імперіалістичними апетитами країни, яка думала, що зможе вас завоювати".

Він зазначив, що очікує на узгодження $45 млрд додаткової допомоги Україні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Зеленський, у свою чергу, заявив: "Я повертаюся додому з хорошими новинами, з пакетом військової допомоги майже на $2 мільярди, і основним елементом цього пакету - системою Patriot, яка посилить можливості нашої протиповітряної оборони".

Зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена у США, фото: пресслужба ОП
Зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена у США, фото: пресслужба ОП

Крім того, президент США зазначив, що штати підтримуватимуть Україну і надалі.

"Президенте Зеленський, ви дали зрозуміти, що готові шукати справедливий мир. Ми також знаємо, що шляхи не мають наміру зупиняти цю жорстоку війну. І США мають намір забезпечити сміливому українському народу можливість продовжувати захищати свою країну від російської агресії стільки, скільки знадобиться" , - підсумував. Байден.

Володимир Зеленський знайшов, що відповісти на це, щоб нагадати всьому світу про те, хто такий путін:

"Але ви знаєте, що батьки втратили своїх синів на фронті або доньок, які були медсестрами. А що для них справедливий мир? Для них усі ці гроші – nothing. Їх не цікавить жодне відшкодування. Все, чим вони живуть – "revenge". Помста. Чим довше йде ця війна, тим більше таких людей. Немає ніякого справедливого миру у війні, яку нам принесли ці... не можу знайти слово, тому що ми в Білому домі. Ці нелюди".

Володимир Зеленський та Джо Байден, фото: пресслужба ОП
Володимир Зеленський та Джо Байден, фото: пресслужба ОП

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко пішов наперекір диктатору і відмовився вступати у війну з Україною.

Раніше ми повідомляли, що пропагандистів "розірвало" від візиту Володимира Зеленського до Бахмуту.