24 лютого 2023 року у річницю повномасштабної війни, яку розв'язала росія на чолі з путіним, президент України провів прес-конференцію, де порушилися важливі питання.

Серед них стосунки з Китаєм (який нещодавно представив свій план світу) та деокупація Криму, на яку чекають усі українці.

Байден та Зеленський, фото пресслужба ОП
Байден та Зеленський, фото пресслужба ОП

Володимир Зеленський вважає, що сам факт того, що Китай почав говорити про Україну, є позитивним сигналом. Також президент України прокоментував так званий "мирний план" Сі Цзіньпіна.

"Мені здається, що це був не мирний план Китаю - він просто показав свої думки з цього приводу... Питання в тому, що йде за словами і яким буде результат для нас. Я вважаю, що там (у "мирному плані" ) прим.ред) є повага до територіальної цілісності. Там говорять про ядерну безпеку, яка збігається з інтересами миру та нашої держави. Є думки, з якими ми не погоджуємося, проте це вже щось", - сказав він .

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Варто зазначити, що диктатор Білорусі Олександр Лукашенко з 28 лютого до 2 березня відвідає Китай, де зустрінеться з главою КНР Сі Цзіньпіном.

Сі Цзіньпінь. Фото: Youtube
Сі Цзіньпінь. Фото: Youtube

Окремо Володимир Зеленський промовив питання Криму.

"Відповідаючи про кроки та терміни, сказати складно. Все залежить від нас. Є військові кроки, ми до них готуємося, готуємося морально та технічно. Формуємо бригади, відправляємо людей на навчання. Ми готуємося технічно. А далі будуть відповідні, справедливі деокупаційні кроки". І дай Боже, щоб вони були вдалими!" ,- відповів президент представникам ЗМІ

Нагадаємо, що Байден прибув до Києва до річниці війни: повітряна тривога та меми від українців не змусили на себе чекати.