Судді Міжнародного кримінального суду видали ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє пресслужба МКС.
Глава Кремля володимир путін вчиняє злочини проти українського народу ще з 2014 року. З 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення та здійснила незліченну кількість звірств щодо українців. Все документувалося для подальшого трибуналу над путіним та його свитою. І ось цей момент, здається, на крок став ближчим.
путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав орден на арешт володимира путіна.
"Путін, як стверджується, несе відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) та незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії. Злочини, ймовірно, були скоєні на окупованій території України щонайменше з 24 лютого 2022 року. Є розумні підстави вважати, що Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочини – за скоєння дій безпосередньо, спільно з іншими, за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими”, - повідомляє пресслужба МКС.
путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube
За словами генпрокурора України Андрія Костіна, цей самий орден означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду.