Повноваження начальника військової адміністрації щодо зобов'язання військовозобов'язаних носити з собою документи що посвідчують особу, а також військово-облікові документи, розібрав адвокат, що він порадив.

У TikTok адвокат Володимир Кишеня пояснює, що у свому наказі, начальник обласної адміністрації зобов'язує усіх військовозобов'язаних носити з собою документи, що посвідчують особу, а також військово-облікові документи та пред'являти документи на вимогу працівникам поліції, національної гвардії, та військової служби правопорядку.

Адвокат. Фото: скриншот TikTok
Адвокат. Фото: скриншот TikTok

Як видно, у переліку уповноважених осіб перевіряти документи відсутні працівники центр територіального центру комплектації. Працівники ТЦК ТСП, відповідно до вказаного наказу, не мають право ті документи вимагати і перевіряти.

Відповідно до закону про військово-цивільні адміністрації, цей наказ може бути оскаржений. Крім того відповідно до вказаного закону у начальника військово-цивільні адміністрації є певні повноваження.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Повноваження, які стосуються перевірки документів не входить до повноважень, у повноваження входить виключно організації перевірки документів у фізичних осіб.

Скриншот наказу
Скриншот наказу

Зобов'язувати будь-кого хто йому не підпорядковується носити з собою документи в тому числі військово-облікові, адміністрація не має. Начальник військової адміністрації міста зобов'язаний військовозобов'язаних ходити навприсядки і танцюючий гопака.

@vladimirkyshenya

Ответ пользователю @onailahres #воєннийстан #мобілізація2023 #адвокаткиев #адвокатКишеня #армалєкс #юридичнадопомога #юристонлайн #юридичнаконсультація #юридичнадопомогаонлайн #тцксп #військомат

♬ оригинальный звук - адвокат Кишеня Володимир

Нагадаємо, ми писали, що від російського бойовика Мангушева, який стрибав на сцені із черепом захисника "Азовсталі", залишився попіл: дружина стежила, щоб голова догоріла

Як повідомляв "Знай.ua" для чого Рада збільшила оборонний бюджет: активізація мобілізації та підвищення боєздатності.

Також "Знай.ua" інформував, батько воїна ЗСУ з'явився тільки після його смерті заради компенсації, ексдружина б'є на сполох.