У Запорізькій в'язниці для неповнолітніх не реагують на скарги ув'язнених. Про це розповіли на порталі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Повідомляється, що співробітники ювенальної поліції, в рамках моніторингу прав дітей в системі ювенальної юстиції Запорізької області, провели перевірку в Запорізькому СІЗО.

Під час даної перевірки комісія виявила ряд порушень щодо неповнолітніх ув'язнених.

Запорізьке СІЗО, фото: Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

В даний момент в СІЗО перебуває троє неповнолітніх, один з них тимчасово виїхав з установи для участі в судовому засіданні, яке проходило під час перевірки.

"Під час моніторингу було встановлено, що камера, в якій утримуються неповнолітні, потребує ремонту. У ній відсутня інформація про правила внутрішнього розпорядку установи. Навчальний процес для дітей здійснюється вчителями Запорізької вечірньої школи II-III ступенів №12 запорізької міської ради. Але контроль за належним виконанням освітнього процесу вихованців ведеться не в повному обсязі " - підкреслили перевіряючі.

Крім цього один з ув'язнених відмовився відвідувати навчальний клас для отримання освіти. Однак відомостей про це не було зафіксовано.

Також відсутній індивідуальний план психологічної роботи з неповнолітнім на предмет відмови від навчання.

Крім того членами комісії було встановлено, що неповнолітній ув'язнений скаржився на зубний біль, що також підтверджено в медичній документації. Однак у графі "скарги", за весь час ведення документа зазначено:"скарги відсутні".

Запорізьке СІЗО, фото: Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Міністерство юстиції розпочало розпродаж українських в'язниць, який триватиме 10 років.

Як повідомляв портал "Знай.иа", "Смотрящий" Запоріжжя Анісімов викупив всі платні місця в СІЗО.

Також, "Знай.иа" писав, що Одеське СІЗО перетворили на тризірковий готель, беруть по-Божому.