Неймовірну красу, що наступає з приходом осені в Карпатському біосферному заповіднику, опублікували у мережу.

Так, на YouTube-каналі "Світ Карпат" показали заповідник, що розташувався у межах Тячівського, Виноградівського, Рахівського та Хустського районів.

Заповідник створено з метою збереження унікальних для Європи ділянок дикої природи, серед яких особливо цінні букові праліси. Майже 90% території заповідника — це ліси.

Тут можна зустріти гірські букові, смерекові та мішані ліси, середгірні груди, альпійські та субальпійські луки зі скельно-лишайниковими ландшафтами та сосново-вільховим криволіссям.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Неймовірним різнобарв'ям вкривається заповідник восени. На відео можна насолодитися неймовірними осінніми карпатськими пейзажами.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Хмельниччині знайшли залишки давньої фортеці, це може переписати історію. На території державного заповідника "Меджибіж", який розташований у Хмельницькій області, вченим вдалося знайти стародавні залишки фортеці, їй близько 700 років, і вона служила захистом від ворогів.

Також портал Знай.uа писав, що біля Софії Київської знайшли неймовірну звістку з минулого: "Чекає з 5 століття" З усіх знахідок, зроблених на території заповідника "Софія Київська", ця - найдавніша.

Також портал Знай.uа писав, що парк під Києвом окупували руді бестії - риються в урнах і обожнюють морозиво. Лисиці були змушені перебратися ближче до людей.