Бокораші на Чорній річці сплавляють ліс до Мерешору.

На сторінці фейсбук-суспільства ШоТам? опублікували чорно-біле відео 1957 року карпатського серфінгу із крутими українськими парубками:

"Спочатку драйвові сплави, все інше почекає!"

Гідротехнічні споруди на закарпатських річках ХІХ-ХХ століття вражають своєю функціональністю. Саме завдяки їм бокораші сплавляли ліс з верхів'я гід до низинних районів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

У певний час систему шлюзів греблі відкривали і бокори, підхоплені велетенським водним потоком, зносились у долину вниз. Така система піднімали рівень води у верхів'ях річок на певний відрізок часу, щоб ліс безперешкодно міг транспортуватись мілководдям до повноводнішої річки.

Вода в той час нерідко була причиною загибелі. Водночас саме вода сприяла будівництву за допомогою деревини, продажу лісу і добробуту мешканців гірських районів.

Бокораші - найкрутіші українські серфінгисті. Один невірний рух і сміливця може затягти між стовбурами.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що найвищий український водоспад геть засох: екологічне лихо вдарило по природній перлині. Найвищий водоспад України Учан-Су, розташований у Криму на південному схилі гори Ай-Петрі, практично пересох.

Також портал Знай.uа писав, що кит мало не проковтнув занадто допитливу дівчину і став зіркою мережі. Дівчина, яка перебувала в човні, зацікавилася китом, що пропливав неподалік від неї і вирішила підплисти ближче.

Також портал Знай.uа писав про озера, ріки та водоспади - найкращі місця для відпочинку в Україні, кожен знайде щось до душі.