У 2018 році мешканці Закарпаття стали жертвами нахабної маніпуляції, в результаті якої цілий край мало не вийшов з-під контролю.

Про це в інтерв`ю українському каналу заявив колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Так, ексгубернатор розповів, що два роки тому завдяки старанням російської ФСБ, руки якої простягаються в найближчі країни, закарпатці отримало клеймо сепаратистів, які не знають рідної мови і не хочуть її знати.

"У 2018-му році був конфлікт, ми ледь не втратили Закарпаття, якби я не проявив, а слухав би усяких клімкіних і міністрів освіти, які ходили і казали президенту, що треба гнати Москаля, готували проекти указів. П`яте розвідуправління ФСБ РФ, яке працює по Україні, Молдові і Грузії, спочатку зробили ставку на русинів. Гецько об’явив себе прем’єр-міністром закарпатського русинства. Одночасно всі канали, всеукраїнські, почали приїжджати і показувати, які мадяри погані, що вони не знають мови, що вони вороже відносяться до України", - згадує колишній губернатор Закарпатської області.

Кожному, хто говорить, що на Закарпатті мешкають самі угорці, Москаль пропонує відкрити перепис населення 1991 року: "Нема в Берегові більшості угорців. Більшість мають українці – 52%. 48% мають угорці. Чому висять угорські прапори? Я кажу: читайте закон про національні меншини – вільне використання національної символіки".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ексгубернатор наголошує на одному: щоб вийшов продуктивний діалог, зі своїми громадянами потрібно говорити по-людськи, а не "так, як тоді з ними розмовляв офіційний Київ".

Нагадаємо, колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звинуватив главу української делегації у ТКГ Леоніда Крвчука у продажності.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кравчук заявив, що КСУ порушив Конституцію і спробував виправдати Зеленського: "Гасив вогонь".

Також Знай.ua писав, що Рада відповіла Кравчуку щодо амністії та виборів на Донбасі: "Військовий злочин".