Понад десяток домашніх собак стали жертвами хижаків, що наблизилися до людських осель.

Як повідомляється у сюжеті "2+2", в селищі Ворохта вовки не бояться підходити до населених пунктів. Мало того, хижаки впольовують своїх одомашнених побратимів: приходять уночі та нападають на місцевих собак, які ще й сидять на прив’язі. У поле зору камери якраз потрапили двоє сіроманців, що нишпорили двором. На щастя, цього разу обійшлося без жертв.

Лісники розповідають, що хижаків у довколишніх лісах стало майже втричі більше. Одна з версій — це мігранти, можливо, з сусідньої Румунії. До людських дворів, імовірно, їх жене голод. Чи вдасться зловити хоча б одного вовка, лісники не знають. Зараз просять жителів Ворохти бути обережними й особливо стежити за дітьми: на дорослу людину вовки нападають вкрай рідко.

"Потенційно загроза є. Адже ми говоримо про хижих тварин і розуміємо, що не дай Бог об'єктом полювання вовків буде людина" - сказав сільський голова Ворохти Олег Дзем'юк.

В результаті було вирішено трохи відстріляти вовків. Однак Ворохта знаходиться на території Карпатського національного парку, де заборонено полює. Тому Лісники звертатимуться до Міністерства екології з відповідною заявою.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що сотні заражених норок втекли в Данії, вірус може мутувати

Як повідомляв портал "Знай.uа", ужгородських лебедів "накачують" пивом та сміттям

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпряни влаштували справжній рай для хвостатих безпритульників