Відомий британський режисер Майк Лі назвав трагедією вирок українському колезі Олегу Сенцову.

"Обурливе поводження з нашим колегою кінорежисером Олегом Сенцовим з боку російської влади - трагедія і ганьба. Його несправедливо і жорстоко засудили, і він повинен бути негайно звільнений", - заявив Лі.

Раніше відомі російські режисери та діячі культури засудили вирок Сенцову і активісту Олександру Кольченку. Зокрема, Олексій Герман-молодший назвав подію величезною людською трагедією:

"Мені дуже шкода, що це відбувається з талановитою людиною Сенцовим, який, по суті, став жертвою обставин. Він потрапив у жорна жахливого часу, який зараз є".

Російський режисер Андрій Звягінцев, відомий за своїм фільму "Левіафан", також виступив на підтримку свого українського колеги Олега Сенцова.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Якщо апеляцію у справі Сенцова відхилять, підемо в ЄСПЛ - адвокат

25 серпня військовий суд в російському місті Ростов-на-Дону засудив кінорежисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму, а еколога і антифашистського активіста Олександра Кольченка до 10 років за звинуваченням у "тероризмі", які вони заперечують і називають політично мотивованими.

Правозахисні організації вважають Олега Сенцова та Олександра Кольченка політв'язнями, влада України вимагає їх негайного звільнення.