19–20 вересня у Львові відбудеться V Всеукраїнська вікіконференція, присвячена пам'яті загиблого героя Небесної сотні і дописувача Вікіпедії Ігоря Костенка. Для участі у вікіконференції збираються редактори з різних регіонів України, а також представники Вікіпедії з інших країн.

Цьогорічне місце проведення вікіконференції - Львівський національний університет імені Івана Франка - вибране не випадково. Адже тут на географічному факультеті навчався Ігор Костенко, герой Небесної сотні та редактор розділу Вікіпедії українською мовою.

15 травня 2014 року на факультеті відкрили меморіальну аудиторію його імені. Саме в цій аудиторії проходитимуть сесійні заняття конференції, повідомила керівник прес-служби ГО "Вікімедіа Україна" Олена Захарян.

З'їзд редакторів Вікіпедії на національному рівні відбувається щорічно. У 2015 році у Львові для участі у конференції збираються близько 50 редакторів Вікіпедії. Гостями на конференції також запрошені члени вікіспільноти зі США, Польщі, Молдови та Білорусі, а також представники споріднених за цілями спільнот - Creative Commons Ukraine й OpenStreetMap.

Читайте також: Google виправив російський переклад Революції Гідності

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, Ігор Костенко загинув під час масових розстрілів на Майдані у Києві 20 лютого 2014 року.

Засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз 10 серпня 2014 року посмертно оголосив Ігоря Костенка вікіпедистом року.