26 вересня у лісопарку на Майорівці близько 250 учнів з кількох шкіл Львова мірялись силами у військово-спортивних змагання ГСА "Готуюсь до служби в Армії".

Щороку такі змагання організовує Всеукраїнська молодіжна організація "СВІМ" (Система воєнізованих ігор молоді) за підтримки Асоціації "Сіндокан", служби у справах дітей ЛОДА та міського управління освіти.

Кожен школяр особисто мав пройти нормативні тести зі стрільби з пневматичної гвинтівки та пістолета, на швидкість пробігти сто метрів, підтягнутися та відтиснутися в упорі на кулаках, а також кидати гранати на влучність прямо та навісом, повідомляє ZAXID.NET.

За словами організатора змагань та голови ВМО "СВІМ" Назара Думи, змагання перевіряють якість фізичного розвитку дітей і показують, де потрібно вдосконалюватись.

Читайте також: У жовтні у Львові облаштують перші станції прокату велосипедів

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ті діти, які, крім таких військових змагань, беруть участь в спортивних секціях – вони звичайно показують кращі результати. Ті діти, які сидять за комп'ютером, ніде не займаються, ну, відповідно, вони слабенькі і їхній рівень залишає бажати кращого. Але якраз такі організації як наша покликані для того, щоб працювати з такими дітьми і їх вдосконалювати", – наголосив керівник організації Назар Дума.

Учнів, які показали найкращі фізичні якості організатори змагань назвуть у понеділок.