Для військовослужбовців ,які проходили і проходять службу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, Генеральний штаб Збройних сил України розробив нову нагороду – нагрудний знак "Учасник АТО".

Як повідомляє прес-служба Генштабу, в першу чергу відзнаку отримають демобілізовані військовослужбовці на підставі наказів військових комісаріатів, на обліку яких вони перебувають.

За інформацією прес-служби, станом на 18 липня з лав Збройних сил України звільнено 39 789 військовослужбовців, призваних під час першої та другої черги мобілізації.

На аверсі нагрудного знаку зображений сокіл, що вхопив кігтями двох змій.

"Сокіл — це давній символ українського народу. Він уособлює мужність та готовність до бою. Спіймані змії в лапах птаха — це два терористичних угрупування на Сході, з якими бореться Україна", - відзначає прес-служба Генштабу ЗСУ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: З будівлі Міноборони з автоматом втік солдат

Нагадаємо, за минулий тиждень в Україні прийняли 874 рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім'ям загиблих воїнів.

Раніше Верховна Рада встановила розміри фінансової допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців у розмірі 750 прожиткових мінімумів, що складає 882 тис грн.