Останні дослідження показали, що нейромережа здатна розпізнавати людські думки. Вчені університету Пердью провели аналіз фМРТ-знімків мозку волонтерів, зроблені під час перегляду відеороликів. Як повідомляє журнал Cerebral Cortex, знімки дали можливість зрозуміти, за які блоки інформації відповідають ті або інші ділянки мозку.

Вченим не тільки вдалося розшифрувати думки, але і визначити, які зони мозку пов'язані з окремими блоками інформації. Як пояснили вчені, мозок здатний розділяти образ з автомобілем, що рухається на тлі будівлі. Так, одна зона мозку зчитує автомобіль, а інша — будівлю. Методика дозволяє простежити, як мозок ділить візуальну інформацію на блоки та в підсумку зводить її воєдино.

Знімки фМРТ робилися кожні дві секунди, а значить, у вчених була можливість аналізувати активність мозку в реальному часі. Крім того, результати експерименту дозволяють стверджувати, що дані отримані нейромережею під час спостережень за одним волонтером, цілком можуть бути застосовані для аналізу знімків інших добровольців.

Раніше потал "Знай.ua" повідомляв про ризики, які несе розвиток нейромережи

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще