Українцям розповіли про те, що зараз не зараховують час навчання до пенсійного стажу і наскільки поширена така ситуація.

Читайте Знай в Google News!

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір розповів подробиці в ефірі телеканалу"Україна 24".

Шамбір розповів, що до 2004 року навчання зараховувалося до трудового стажу і відповідно до страхового стажу. З 2004 року змінено поняття – страховий стаж і це вважається період, за який заплатили страхові внески. І якщо людина під час навчання сама взяла на себе ініціативу і внесла страхові внески, то цей період буде включений до стажу.

Пенсіонер, фото з відкритих джерел
Пенсіонер, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Однак людина при виході на пенсію може заднім числом заплатити страхові внески, які не були заплачені. Однак суми будуть різними.

"Якщо людина добровільно бере участь у страхових внесках у період навчання, тоді страхові внески сплачуються як мінімальні страхові внески, тобто 22% від мінімальної заробітної плати. А перед виходом на пенсію такі внески сплачуються в подвійному розмірі", - стверджує Шамбір.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям у грудні перерахували пенсії, кого торкнулося підвищення виплат, названі суми.

Як повідомляв Знай.иа, Пенсійний фонд назвав мільярди для українців у грудні, суми виплат.

Також Знай.иа писав, що вихід на пенсію в 60, скільки потрібно стажу для призначення виплат.