Ще кілька століть тому багато провісників, зокрема і великий Нострадамус, обіцяли, що на планеті Земля зміняться полюси. Це виявилося не байкою казкових людей похилого віку, а твердження, які мають під собою наукове обґрунтування.

Про це стало відомо завдяки повідомленням британських наукових видань.

"До 2040 року всі компаси, ймовірно, вказуватимуть на схід від справжньої півночі. Останні 350 років магнітна північ поневірялася по одній і тій же частині Канади", - розповів науковий співробітник британської Геологічної служби Кьяран Бегган.

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

При цьому останнім часом блукання магнітного поля помітно прискорилося. Так, з 1990-х рр. швидкість такого переміщення зросла в чотири рази і склала 50-60 кілометрів на рік. За словами вчених, за всю історію існування Землі, а це 4,5 млрд років, зміна магнітних полюсів на протилежні відбувалося 183 рази. І це тільки за останні 80 млн років, що за мірками Всесвіту зовсім невеликий термін. Останній такий розворот тривав 22 тис. років, а стався він 780 тис. років тому.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Щоправда, вчені зазначають, що в ряді випадків магнітне поле Землі переверталося в рази швидше - всього за кілька століть. Небезпека такого процесу полягає в тому, що при інверсії магнітне поле слабшає. Адже саме завдяки йому у Землі є атмосфера, океани і, як наслідок, життя.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Дослідження вчених показує, що за останні 200 років магнітне поле Землі стало слабкіше на 10%. Разом зі зміщенням Північного полюса це може говорити про майбутню інверсію магнітних полюсів. Згідно з останнім оновленням Всесвітньої магнітної моделі (WMM) північний магнітний полюс Землі з безпрецедентною швидкістю зміщується в бік Сибіру. За останні 20 років швидкість північного магнітного полюса збільшилася з 10 до 50 кілометрів на рік.

Раніше повідомляли, священик-провидець передрік результат війни Росії та України: "Лихо буде".

Як повідомляв Знай.uа, Ванга передбачила долю Дональда Трампа, весь світ стежить за словами "Балканського Нострадамуса".

Знай.uа писав, у Великобританії розшифрували Книгу Вічності - давнє пророцтво вже почало збуватися.