У США на 96-му році життя помер італійський кінопродюсер Альберто Грімальді, причетний до створення епохальних фільмів, що стали класикою як італійського, так і світового кінематографа.

Про це повідомляє видання Variety.

Широкому загалу найбільш відомою є його робота з Серджіо Леоне над спагеті-вестернами доларової трилогії ("За жменю доларів", "На де́кілька до́ларів бі́льше", "Хороший, поганий, злий" — у головній ролі Клінт Іствуд)та з Мартіном Скорсезе (у тому числі й над "Бандами Нью-Йорку" з зірковим Леонардо Ді Капріо).

Однак він працював і з авторським кіном, яке увійшло до канону сінематографу. Так, він став продюсером таких режисерів як Бернардо Бертолуччі, Федеріко Фелліні та П'єр Пазоліні. Однак тут він став причетним і до особливо скандальних фільмів, таких як "Сало, або 120 днів Содому" чи "Останнє танго в Парижі".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Альберто Грімальді народився в Неаполі 28 березня 1925 р., Грімальді спочатку вивчав право, перш ніж створити власну продюсерську компанію Produzioni Europee Associati. У нього лишилося троє дітей та троє онуків.

Нагадаємо, на Тернопільщині помер викладач Підгаєцького професійного аграрного ліцею. Колеги повідомили, що викладач Іван Михайлович Тимчук помер на 61 році життя.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66-му році життя.

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.