Не всі маски однаково захищають від Covid-19, який може поширюватися через краплі під час дихання або дрібні частинки, коли людина чхає, кашляє, розмовляє, дихає чи співає.

Які захисні маски є більш ефективними, розповідає CNN у соціальній мережі Інстаграм. Згідно з їхнім висновком, тканинна маска має найнижчу здатність зупиняти розповсюдження коронавірусу. Її ефективність становить близько 26%-80% в залежності від кількості шарів.

Карантин у школі, скріншот: YouTube
Карантин у школі, скріншот: YouTube

Більш ефективною визнано хірургічну маску. Проте, найкращим захистом від коронавірусу є респіратор FFP №95. Респіраторна маска має найвищу здатність зупиняти розповсюдження Covid-19, адже рівень захисту респіратора становить до 95%.

Саме такі респіратори рекомендовано для використання Всесвітньою організацією з охорони здоров'я для медичних працівників з груп високого ризику.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям