Митрополит Епіфаній вшанував пам'ять жертв Голокосту, який став справжнім геноцидом єврейського народу. Пост він опублікував на офіційній сторінці в Facebook.

"У цей трагічний час насильницькою смертю загинуло понад 6 мільйонів людей: жінки, чоловіки, люди похилого віку, діти... Важко навіть уявити, які страждання пережили ці люди і їх рідні за пропаговану нацистами національну, расову, релігійну нетерпимість. Голокост-велика трагедія для всього людства, адже кривдники знехтували життям і гідністю людини. Тоді, коли одні люди зневажили Бога і Його заповіді, в світі пролилося чимало крові і заподіяно горя. У той же час Господь був поруч з тими, хто цього найбільше потребував. Адже через прояв жертовної любові до свого ближнього чимало людей, ризикуючи своїм життям, допомагали і підтримували переслідуваних заради їх порятунку", - пише Епіфаній.

Митрополит зазначає, що у людей відібрали все, крім віри в добро, любові і надії.

"І навіть там, в нелюдських умовах, в концтаборах, були місцями страждань і смерті, полонені підтверджували цінність людського життя і силу духу. І досі ми знаємо і бережемо історії тих, кому довелося пройти через найбільші жахи Голокосту", - пише він.

Митрополит згадав про Щоденник єврейської дівчинки Анни Франк, яка стала жертвою Голокосту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Анна записувала в щоденнику про своє життя в сховищі, переживаннях, страхах і мріях: "якщо у людини горе, якщо він самотній і нещасний, йому найкраще вийти на волю, де буде наодинці з собою, наодинці з небом, з природою, з Богом. І тоді, тільки тоді відчуваєш, що все так, як треба, що Бог хоче бачити людей щасливими серед простої, прекрасної природи. І поки це так, я знаю, що за будь - яких обставин є розрада в будь-якому горі, і я твердо вірю, що природа полегшує будь-яке страждання", - пише він.

Митрополит нагадав, що важливо робити все для того, щоб такі події не повторилися, адже людське життя безцінне, унікальне і неповторне.

Нагадаємо, Епіфаній відшукав у Біблії пророцтво для України 100-річної давності.

Як повідомляв Знай.uа, глава ПЦУ Епіфаній присоромив Тернопільського митрополита за норкову шубу

Також Знай.uа писав, що на Хмельниччині мера нагородили неіснуючою церковною нагородою.