Глава судової системи Збройних сил Ірану Шокролла Бахрамі сьогодні, 20 лютого 2021 року, повідомив про те, що військова прокуратура Ірану завершила розслідування катастрофи літака МАУ і готує обвинувальний акт.

"У військовій прокуратурі розслідування справи про катастрофу українського літака вже завершено. Після попереднього розгляду почнеться судовий процес у присутності підсудних та їхніх родичів", - заявив він.

Тоді як військовий прокурор Тегерана Голам-Алі Турки зазначив, що у справі про збиту Вартовими ісламської революції були визнані винними десять осіб, у тому числі - вищі військові командири. Однак імена командирів чоловік не назвав.

Авіакатастрофа МАУ
Авіакатастрофа МАУ

Трагедія з Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ сталася рано вранці, 8 січня минулого року. Він повинен був виконати рейс за маршрутом "Тегеран-Київ", на борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих були 11 українців. Президент України Володимир Зеленський вважає, що повітряне судно було збито навмисне, тоді як Генштаб ЗС Ірану визнав збиття військовим центром Корпусу вартових ісламської революції помилковим.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський вшанував пам'ять українців, загиблих у збитому в Ірані літаку: "Злочинно відняті життя"

Як повідомляв "Знай.ua", аварія літака МАУ в Ірані: 19 жовтня рідним загиблих нарешті повідомлять те, чого чекали понад півроку

Знай.ua писав, Іран оприлюднив дані чорного ящика Боїнга МАУ - намагалися контролювати до останнього