Останніми тижнями ситуація з коронавірусом в Україні погіршилася: щоденно до медичних закладів столиці надходять близько 20 хворих з ускладненнями від COVID-19. У Києві від початку року від цієї хвороби померло вже 52 людини.

На Львівщині наприкінці липня рівень захворюваності зріс у чотири рази, а на Рівненщині лише за минулий тиждень було зареєстровано 139 випадків COVID-19.

Тест на ковід, фото: hu.euronews.com
Тест на ковід, фото: hu.euronews.com

За словами медичних експертів, зокрема Федора Лапія та Наталії Іванченко, коронавірус продовжує мутацію і здатен поширюватися протягом всього року. Підвищення захворюваності може бути пов'язане із збільшенням людей у великих колективах, як у школах та таборах.

Новий штам коронавірусу, FLiRT, починає активно циркулювати в США та Європі, але поки що в Україні його не виявлено. Лікарі зазначають, що нові штами, зокрема підваріанти Omicron, зазвичай викликають легкі респіраторні симптоми без важкої кисневої залежності.

Популярні новини зараз
Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Вакцинація залишається важливим засобом профілактики, особливо для осіб з ослабленим імунітетом та вагітних жінок. Безкоштовна вакцина доступна для всіх, і рекомендується дотримуватись основних гігієнічних заходів для зменшення ризику зараження.

Раніше ми писали про те, що Японією шириться смертельна інфекція: бактерії вбивають за 48 годин

Крім того, Знай.ua повідомляв, вакцина від COVID-19 викликала тромби: виробник вперше зізнався у небезпеці

Вам буде цікаво дізнатися літній COVID-19: як медики оцінюють шанси на нову хвилю