В Україні "засвітився" своєрідний цвинтар службових автомобілів Національної поліції, де стоять розбиті Toyota Prius просто неба. Це видовище привернуло увагу користувачів Інтернету після того, як Поліна Лев опублікувала відео про ці авто в TikTok.

Під відео вона написала "4 години у відділку заради цього відосу", швидше за все маючи на увазі труднощі в задоволенні прохання поліцейськими провести зйомку в цьому масті.

Воно того коштувало – відео швидко стало популярним, але у користувачів відразу склалося враження, що все це зруйноване майно оплачується з кишень платників податків.

Коментарі до відео / фото: скриншот TikTok
Коментарі до відео / фото: скриншот TikTok

@badbabypolly

4 години у відділку заради цього відосу 🤝🏻💙💛 #заброшка #заброшкикиев #сталкер #рек #abandoned #police #поліція

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно
Показати ще
♬ som original - DM Songs - DM Songs

Однак у коментарях до відео на Facebook український журналіст та військовослужбовець Віктор Трегубов роз'яснив, що ситуація не така проста, як здається. За його словами, ці машини не купили за податки українців. Натомість вони були надані Україні в рамках квот за Кіотським протоколом, який призначений для зменшення викидів вуглецю.

Коментарі до відео / фото: скриншот Facebook
Коментарі до відео / фото: скриншот Facebook

Трегубов також пояснив, що складання одного працюючого автомобіля з кількох розбитих Пріусів це дороге заняття. Для цього потрібно багато вправних фахівців, які зможуть забезпечити, щоб відновлений автомобіль не розвалився на дорозі або не підвів поліцейських під час високошвидкісного переслідування.

Крім того, всі поліцейські автомобілі застраховані і частина коштів повертається до бюджету за рахунок страхування, що допомагає фінансувати покупку нових автомобілів.

Раніше стало відомо про те, що тендер на будівництво меморіального цвинтаря для військових знову потрапив у корупційний скандал

Вам буде цікаво дізнатися, столичний цвинтарний бос заробив 1,6 млн на вигаданих працівниках: бруд вигрібали примари

Читайте також, чиновники передмістя Києва роблять бізнес на дітях: сільрада скуповує садки за мільйони, щоб збагатити одну родину