Уряд України подав до Верховної Ради проєкт бюджету на 2025 рік. В ньому передбачено витратити 1,5 мільярда гривень на телевізійний марафон "Єдині новини".

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Ярослав Железняк, кадр з відео
Ярослав Железняк, кадр з відео

Що стосується соціальних стандартів та виплат, то, за словами Железняка, в бюджеті на 2025 рік вони залишаються замороженими. Це означає, що всі основні соціальні показники будуть на тому ж рівні, що й у 2024 році.

"Видатки на телеканал "Рада" зменшили, але недостатньо. В наступному році на них хочуть витратити 78,2 млн грн. Що менше, ніж в минулому році (198 млн грн злили), але в два рази більше ніж до того, як ОП (Офіс президента, - ред.) рейдернув канал. Ну і на сам "марафон" заклали, як в минулому році, 1,5 млрд грн. Тобто загальна цифра, яку спустять в трубу, буде 1,6 млрд грн" - повідомив політик.

Популярні новини зараз
Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Мінімальна зарплата залишиться на рівні 8 тисяч гривень, що не змінює ситуацію для працівників на найнижчому рівні оплати праці. Також прожитковий мінімум залишиться незмінним і складатиме 2920 гривень, а для держслужбовців – 2102 гривні.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Уряд аргументує це тим, що бюджет має бути збалансованим і враховувати виклики, які стоять перед країною. Але заморожені соціальні стандарти можуть викликати занепокоєння серед населення, особливо в умовах економічної нестабільності.

"По виборах у бюджеті нічого поки не заклали. Тобто видатки на ЦВК майже на рівні цього року (навіть трохи менші)" - додав політик.

Нагадаємо, влада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн гривень на ЗСУ.

Українців закликають виходити на пенсію пізніше- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, у Міненерго дали пораду пенсіонерам на зиму, подбайте про себе самі.