Болгарія вирішила продовжити програму гуманітарної допомоги для українських біженців до 31 грудня 2024 року. Ця програма передбачає державні виплати на проживання, які мали завершитися 31 липня 2024 року.

Рішення було прийняте тимчасовим урядом Болгарії, про що повідомляє видання The Sofia Globe. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році Болгарія прийняла 2 454 748 українців.

Українські біженці / фото: Zaborona
Українські біженці / фото: Zaborona

З них 181 868 осіб зареєстровано в країні за програмою тимчасового захисту ЄС, і 55 302 з них продовжують перебувати в Болгарії. За державною програмою з розміщення біженців було надано допомогу 6081 особі.

Крім того, в Європі відбуваються інші зміни щодо підтримки українських біженців. У Польщі з жовтня 2024 року українські сім’ї з дітьми зможуть отримувати додаткову фінансову допомогу, яка має полегшити їхню адаптацію та забезпечити більш стабільні умови проживання.

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Українські біженці Фото:GettyImages
Українські біженці Фото:GettyImages

У Німеччині політична ситуація щодо підтримки біженців набуває нових аспектів. Християнсько-демократичний союз (ХДС), який є в опозиції, пропонує скасувати соціальні виплати для біженців, включаючи українців, які отримують допомогу, але не працюють.

Лідер ХДС Карстен Ліннеманн вважає, що скорочення соцвиплат не стимулює біженців шукати роботу, тоді як повне скасування допомоги змусить їх активніше шукати можливості для працевлаштування.

Ці зміни відображають різноманітний підхід країн Європи до інтеграції та підтримки біженців, а також прагнення вирішити питання зайнятості серед мігрантів.

Нагадаємо, "Слуги народу" оформили свій завод за законами РФ і гайнули у Дубаї

Раніше ми писали про те, що де найпростіше отримати громадянство: нерухомість, проживання, народження

Вам буде цікаво дізнатися українцям за кордоном дадуть від 25 до 40 тисяч гривень: які умови допомоги