Сьогодні Верховна Рада розглянула законопроєкт, який забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років до Збройних сил України. Цей законопроєкт, заснований на попередньому документі №11379, розробленому Олексієм Гончаренком, передбачає заборону призову молодих українців, які не пройшли строкову службу або не закінчили військову кафедру.

Також він дозволяє звільнення тих, кого вже призвали за попередніми нормами. Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав цей законопроєкт, і тепер його повинні розглянути в сесійній залі.

Студенти на базовій військовій підготовці
Студенти на базовій військовій підготовці

Він наголосив, що докладе всіх зусиль для реалізації цієї ініціативи, щойно збереться парламент. Цей законопроєкт був створений на основі змін, внесених у травні до українського законодавства про мобілізацію, коли мобілізаційний вік було знижено з 27 до 25 років, а статус "обмежено придатний" скасовано.

Військова форма, фото freepik
Військова форма, фото freepik

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Це призвело до суперечностей, коли багато молодих чоловіків, які раніше вважалися непридатними для служби в мирний час, стали підлягати мобілізації. Новий законопроєкт покликаний виправити цю ситуацію, дозволяючи молодим чоловікам служити лише за власним бажанням.

Нагадаємо, погрожували, викрадали та били чоловіків: працівники ТЦК влаштували бізнес на мобілізації

Раніше ми писали про те, що дадуть 10 днів: українців хочуть захистити від хабарів і тиску ТЦК

Вам буде цікаво дізнатися мобілізація набирає обертів: ТЦК знайде всіх, хто не став на військовий облік