Вчителям в Україні найближчим часом не варто чекати на підвищення зарплат. Міністр освіти Оксен Лісний повідомив, що через важку фінансову ситуацію в бюджеті країни поки неможливо збільшити виплати. Вони планують повернутися до цього питання лише після закінчення війни.

2024 року хотіли підвищити зарплати вчителям: на 10% із січня та ще на 12% із квітня. Але ці плани відклали на невизначений термін, бо грошей цього немає.

Вчитель перевіряє домашнє завдання. Фото:вільні джерела
Вчитель перевіряє домашнє завдання. Фото:вільні джерела

Фінансове становище зараз складне. 2023 року з місцевих бюджетів вилучили гроші, такі як військовий податок та акциз на дорожній збір. Ці кошти збільшили загальний бюджет країни на понад 100 мільярдів гривень.

Однак замість того, щоб спрямувати ці гроші на підвищення зарплат для вчителів, більшість із них було використано для інших потреб.

Популярні новини зараз
"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

У той же час, зарплати для деяких держслужбовців все ж таки зросли. Наприклад, працівникам податкової служби збільшили оклади вдвічі. Також Верховна Рада ухвалила рішення підвищити фонд оплати праці помічників народних депутатів. Тепер вони отримуватимуть щонайменше 35 тисяч гривень на місяць, що у півтора рази більше, ніж раніше.

Українські гроші, Zik
Українські гроші, Zik

Тож, на жаль, найближчим часом вчителям доведеться задовольнятися тим, що є, поки що бюджетні проблеми не будуть вирішені.

Нагадаємо, Україна планує повернути за парти 300 тисяч дітей: нові правила для учнів

Раніше ми писали, українські стартапери створили унікальні вишиванки з ШІ: перетворять ваші ідеї на візерунки та слова

Читайте також, що вчителька зізналася, що займалася інтимом з 14-річним учнем у машині: чекала після тренувань