Українець показав наочний приклад того, як підвал житлового будинку справді може бути безпечним притулком під час ракетної атаки. У відео, опублікованих у Instagram, видно, що кілька поверхів обрушилися вниз, залишивши по собі купи бетону та уламків, але підвал залишився майже неушкодженим.

Він пояснює, що завдяки тому, що люди встигли спуститися до підвалу, вони змогли вижити. Хоча будинок було частково зруйновано, підвал витримав удар. Чоловік зазначає:

"Бачите – підвал цілий, і тут могли бути люди. Ось ще одна частина підвалу, яка теж вціліла."

Цей факт став вирішальним у порятунку життів, тому особливо важливо нагадувати, що реагувати на сигнали повітряної тривоги та своєчасного переховування у безпечних місцях це не порада, а прямий обов'язок кожного українця.

"Якщо ви чуєте сирену, будь ласка, спускайтеся в підвал. Зберегти життя – це дуже легко, і у вас є можливість", – наполегливо рекомендує він.

Популярні новини зараз
Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну
Показати ще


Крім того, українець пропонує зробити підвал комфортнішим місцем для перебування. Він рекомендує посилити стелю металом, поставити диванчики, обладнати місце освітленням і навіть встановити кавовий апарат. Добре, щоб час, проведений у укритті, був не тільки безпечним, а й максимально зручним.

Будь ласка, не нехтуйте сигналами тривоги і пам'ятайте, що прості запобіжні заходи можуть врятувати життя. Підвал, який залишився практично незайманим після руйнівного удару, став символом того, як навіть у найскладніших умовах можна знайти притулок та захист.

Чоловік закликає всіх берегти себе та своїх близьких, не ігнорувати сигнали тривоги та використовувати будь-які можливості для забезпечення безпеки собі та близьким.

Нагадаємо, від сталінок до монолітно-каркасних: які будинки витримають ракетний удар краще

Раніше ми писали про те, що старі "хрущовки" можуть зникнути: в Україні збираються оновити застарілий житловий фонд

Крім того, Знай.ua повідомляв, що лупити Shahed можна буде лазером за копійки: фантастика скоро стане реальністю на полі бою