У Житомирі уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку ТЦК та СП не підтвердилися. Як виявилося, здебільшого всі дії ТЦК та СП були законними.

Лубинець пояснив, що важливо розуміти не лише свої права, а й обов'язки. Якщо ж порушення справді знаходять, то вживаються заходи для їхнього виправлення. А якщо порушень немає, громадянам пояснюють, що все було гаразд і їхні права не було порушено.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"З тієї кількості звернень, які я отримую щодня, у більшості було встановлено, що в діях представників ТЦК та СП не було знайдено порушення прав громадян України. Суспільству треба показувати, що є не тільки права, а й обов’язки. Щодо випадків порушення прав ТЦК та СП, є відповідні механізми, як ми реагуємо. Коли ми встановлюємо, що в їх діях немає порушення прав громадян України, ми роз’яснюємо громадянам, що там не було порушень", – розповів він.

Дмитро також зазначив, що найбільше звернень стосується Національної поліції. Омбудсмен каже, що перевіряє кожне з них, і якщо порушення прав справді підтверджуються, вимагає їх виправити та запобігти таким ситуаціям у майбутньому. Інакше він особисто пояснює заявникам, що дії держави були законними.

Популярні новини зараз
Ціни на продукти, відсоток із зарплат та "журба" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Реакція суспільства

Українці залишилися незадоволені таким поясненням на свавілля деяких представників ТЦК, про які часто рясніють заголовки ЗМІ.

Нагадаємо, суд разом з ТЦК може позбавити права керувати автомобілем: що робити, якщо це сталося

Раніше ми писали про те, що ТЦК на межі провалу: 88% штрафів скасовуються в судах України

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Той наркоман, той хворий": нардеп поскаржився на "перегини" ТЦК і сказав, кого шукатимуть