У Києві вирішили ввести заборону на вивіски, оголошення та рекламні плакати іноземною мовою. Така інформація знаходиться у петиції, яку українці розмістили на сайті КМДА. Автором петиції є Максим Кондрюк.

"В рамках виконання вимог Конституції України та Закону України "Про захист прав споживачів", ввести заборону в місті Києві на вивіски, оголошення та рекламні банери, що містять текст іноземною мовою", - повідомляється у зверненні.

Слід уточнити, що петицію зареєстрували 19 вересня і під нею підписалася вже 81 людина.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що відома своїми скандальними заявами письменниця Лариса Ніцой дісталася до "Кварталу 95", а саме до Євгена Кошового. Нагадаємо, артист не так давно заявив, що його дратує, коли йому нав'язують українську мову. Він каже, що відмінно знає зазначену мову, але вважає за краще розмовляти російською, а його патріотизм не залежить від того, якою мовою він розмовляє.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ніцой відразу ж відреагувала на повідомлення, помітивши, що артисти студії "Квартал 95" зобов'язані почати розмовляти українською, щоб люди дивилися їхні виступи і тренувалися у вивченні рідної мови. Письменниця зажадала зробити публічний простір українським, а Кошовий може розмовляти вдома і з друзями, як забажає, але не на екрані.

Нагадаємо, раніше Знай.UA писав про те, що скандально відома регіоналка в минулому Олена Бондаренко на одному з російських пропагандистських каналів заявила, що "спроба перевести Україну на українську мову - це прагнення США відірвати українців від "русского единства".

Також Знай.UA писав про те, що терористи на Донбасі ввели "мову народів Донбасу" та "історію Вітчизни" для вивчення в школах. До того ж, стало відомо, що діти в початкових класах навчаються за українською програмою, а вже у старших класах з їх програм виключають вивчення державної мови України.