У вівторок, 22 січня, у Києві вшанували пам'ять перших загиблих Небесної Сотні, а саме Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького, які загинули саме в цей день рівно 5 років тому.

Хода пам'яті з ушанування перших загиблих героїв Небесної Сотні відбулася у центрі столиці. Серед учасників акції були як цивільні, так і бійці Збройних сил, а також друзі і рідні загиблих майданівців. Українці ходою пройшлись до місць, де убивали Героїв і згадали, якими вони були.

22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського у Києві загинули перші активісти Євромайдану. Біля стадіону «Динамо» з вогнепальної зброї вбили Сергія Нігояна, за три години після цього — Михайла Жизневського. Того ж дня отримали смертельні поранення Роман Сеник та Олександр Бадера.

До кожного пам'ятного місця, де загинули Герої, люди підходили, молилися, співали пісню "Плине кача", а також покладали свічки та квіти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Опісля ходи відбулась пам'ятна панахида за загиблими на Майдані Незалежності. Панахиду за першими полеглими героями Небесної Сотні провели біля меморіальної дошки Сергію Нігояну.

Нагадаємо, 21 листопада Україна офіційно вважає днем початку Революції Гідності, хоча події, які призвели до цього, сталися значно раніше. Більшість учасників Майдану досі з болем згадують той час, хоча минуло вже 5 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці згадують криваві злочини "Беркуту" під час Революції Гідності.

Також Знай.ua писав, злочини часів Майдану, які здійснили як колишні правоохоронці, так і представників влади, розслідуються досі