В Україні введуть нові тарифи на медичні послуги. Згідно очікуванням, вони повинні відповідати ринковим зарплат медиків. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вже зараз у його відомстві працюють над справедливими тарифами, які закладуть у бюджет на наступний рік.

При цьому він зазначив, що під українські реалії не адаптовані ті тарифи, які були розраховані до старту другого етапу реформи. Причина криється в тому, що їх розраховували за 2 місяці до старту реформи.

На даний момент в Моз вважають, що більшість тарифів розраховували чиновники, які нічого не знають про сучасній українській медицині. При цьому вони не обговорювалися з медпрацівниками.

"Медреформа в тому вигляді, як ми її отримали, означає звільнення близько 50 тисяч медпрацівників і закриття 332 лікарень", - додав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я планує розширити перелік безкоштовних послуг в українських больницах в рамках перегляду медичної реформи. Про це йдеться в повідомленні Моз у соцмережі Facebook.

Так, з 1 червня по Державній програмі медичних гарантій будуть додатково фінансуватися пакети медичних послуг.

"Це відбудеться у рамках змін у медичній реформі, що Моз проводить за дорученням президента Володимира Зеленського. Головним закупником медпослуг в державі залишиться Національна служба здоров'я України, але пакет послуг буде розширено", - вказується в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців порадували безкоштовними медпослугами, що потрапило в "халявний" список.

Як повідомляв Знай. ua, Україна послаблює карантин з 11 травня.

Також Знай. ua писав, що українці отримають безкоштовні медпослуги 1 червня, Моз розширює перелік.