Через карантин в Україні зачинені дитячі садки і школи. Вже два місяці діти сидять вдома з батьками, але садки можуть вийти з нього вже цього літа, не чекаючи нового навчального року 2020-2021. Якщо школярі підуть вчитися вже з 1 вересня, то у дошкільнят такого поняття, як "навчальний рік", немає.

Дитячий садок, фото: life.pravda.com.ua
Дитячий садок, фото: life.pravda.com.ua

Таку заяву зробила в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час ефіру на каналі "Україна-24".

За словами чиновниці, все, знову ж таки, залежить від епідеміологічної ситуації в країні. Якщо він буде сприятливою, то ніщо не заважає відкрити садки вже цього літа, не чекаючи осені.

дитсадок, скріншот з відео
дитсадок, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зазначимо, що раніше Денис Шмигаль представив план виходу з карантину, в якому відкриття "деяких навчальних закладів" передбачається на третьому етапі. Щоб відкрилися садочки, на протязі 10 днів кількість видужали пацієнтів від коронавіруса повинно бути в 2 рази вище нових хворих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скандальний підручник з релігійним контентом "Основи сім'ї" повертається до українських шкіл, батьки б'ють на сполох.

Як повідомляв Знай.uа батьки втрачають роботу, діти не ходять до школи — Італія поділилася болючим досвідом карантину, урок для України.

Знай.uа писав, в Дніпрі неадекватний підліток відкрив вогонь по живих мішенях - "Іди сюди...".