Згідно моделювання, влітку 2020 температура приземного шару атмосфери Землі буде значно перевищувати норму. Всесвітня метеорологічна організація при ООН випустила "Інформаційний бюлетень по глобальному сезонного клімату", в якому повідомила, що населення Землі в червні і липні чекають погодні аномалії.

Читайте Знай у Google News!

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

"Сьогодні, в епоху пандемії Covid-19, як ніколи раніше, нам потрібні надійні прогнози погоди і довгострокові орієнтовні прогнози клімату, тому що температури і опади роблять серйозний вплив на ключові економічні сектора та системи охорони здоров’я, які опинилися на межі краху в результаті пандемії. <…> Інформаційний бюлетень по глобальному сезонного клімату дає широке уявлення про те, що нас чекає у найближчі місяці. Він забезпечує основу для регіональних і національних орієнтовні прогнози клімату та доповнює допоміжні продукти, наприклад сезонні прогнози тропічних циклонів", зазначив генеральний секретар організації Петтері Таалас.

Метеорологи очікують критичного підвищення температури води в океані в тропічних широтах. Це може призвести до утворення потужних тропічних циклонів, а з іншого боку заподіяти шкоду коралових рифів.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

В Україні кліматологи попереджають про мінливої погоди влітку. Так, у червні прийде спекотна погода, яка буде змінюватися градом зі шквалами.

"В червні дощі повинні розподілитися протягом місяця, але можливо вони будуть зі шквалами і градом. Червень буде однозначно тепліше, ніж травень. В Україні ще такого не було, щоб червень був холоднішим травня. Температури повинні бути середні — це 20−25 градусів тепла", — прогнозує Зоя Олійник.

Вона додала, що в червні буде жарко — температура підніметься до 30 градусів тепла і вище.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україну увірветься тепле літо, синоптик дав точний прогноз погоди.

Як повідомляв Знай. ua, в курортній Кирилівці над морем зняли аномальне явище.

Також Знай. ua писав, що літо скасовується? на Україну насуваються заморозки.