Проливних дощів весняно-літньому сезону 2020 здалося мало... Природа вирішила запустити над Україною ще й торнадо - руйнівні і смертельно небезпечні смерчі. Торнадо в нашій уяві асоціюється в основному з США, де цьому сприяє близькість океану. Але на цей раз смерчі терзають Херсонську область.

Як повідомив в Instagram місцевий житель Владислав Левицький, це вже другий торнадо в області за кілька днів. Геолокація відзначена у селищі Максима Горького Каланчацького району Херсонської області.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Найбільш значні торнадо утворюються висхідними потоками штормового вітру, що містять дощову воду, що робить їх видимими. Крім того, більшість торнадо відбуваються в кінці дня, коли яскраве сонце може проникнути навіть крізь самі товсті хмари. У нічний час торнадо висвітлено частими спалахами блискавки. Однак у Херсонській області про рази моторошні "гості" пронеслися прямо серед білого дня.

Смерчі дуже небезпечні як для житлових об'єктів, так і для людей. Саме смерч і є та сама швидка небесна воронка, що опускається на землю. Небезпечна вона тим, що володіє силою, близькою по потужності до атомної бомби. Смерч піднімає об'єкти з землі, забирає вгору і потім кидає назад. Для людини попадання в таку воронку майже завжди закінчується летально - впавши з такої висоти, на яку піднімає торнадо, вижити неможливо.

Залишається питання - чому, на фотографії вище, у небезпечній близькості від стихійного лиха, сфотографована дитина? З боку батьків це непрощенна недбалість, про що і написали Владиславу Левицькому в коментарях численні обурені користувачі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщині засікли торнадо, головна фобія американців тепер в Україні - жахливі кадри природної аномалії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Влітку українцям загрожують смерчі і торнадо.

Також Знай.uа писав, Зона смерті: вчені змогли зазирнути всередину торнадо.