Лазівки в законодавстві України щодо сурогатного материнства дозволяють посередникам обманювати не тільки жінок, що виношують дітей для іноземців, але і біологічних батьків малюків. При цьому в Україні щорічно народжується до трьох тисяч немовлят для клієнтів з-за кордону. Про це пише Infobae.

Після 9 років невдач аргентинка Андреа Віес стала мамою довгоочікуваного сина, що з'явився на світ завдяки сурогатному материнству в Україні. Тим не менш, як пише Infobae, за цією мрією ховається "похмура і процвітаюча індустрія".

Відсутність чіткого законодавства в цій галузі призводить до того, що сурогатні матері можуть піддаватися жорстокому поводженню.

Материнство, фото pixabay
Материнство, фото pixabay

"Нерідко в українських жінок виникають проблеми з отриманням обіцяних грошей", - зізнається офіціантка, яка тричі ставала сурогатною матір'ю, Ольга Корсунова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За її словами, деякі посередники користуються тим, що більшість жінок воліють приховувати подібний рід діяльності від оточуючих, забираючи собі більшу частину винагороди.

Юрист Сергій Антонов зазначив, що до наближення пологів жінкам доводиться їхати в Київ, де їх розміщують в антисанітарних умовах. Жертвами фінансових махінацій також нерідко стають і біологічні батьки. Бували випадки, коли між ними та їхніми дітьми відсутній генетичний зв'язок.

Сурогатне материнство, фото: golos.ua
Сурогатне материнство, фото: golos.ua

При цьому Корсунова стверджує, що деякі сурогатні матері "не приймають прописані їм ліки, курять і вживають алкоголь".
Поліція підозрює, що є клініки, що використовують сурогатне материнство в якості прикриття для бізнесу з продажу неповнолітніх.
"Україна – онлайн-магазин з продажу дітей", - цитує Infobae уповноваженого президента України з прав дітей Миколу Кулебу.