В Україні цього тижня 30-градусна спека буде чергуватися з легким похолоданням.

За інформацією сайту sinoptik.ua у понеділок, 20 липня, день та вечір у Києві будуть хмарними. Але без опадів. Синоптики попереджають про високу пожежної небезпеки. Мінімальна температура +19°, максимальна +31°.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

У вівторок, 21 липня, увесь день утримається ясна погода. Опадів також не прогнозується. Температура коливатиметься від +19° до +31°.

У середу, 22 липня, хмари не затьмарять небо своєю присутністю. Без опадів. Мінімальна температура складе +18°, максимальна +30°.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У четвер, 23 липня, хмар спостерігатися не буде. Опадів також не передбачається. На термометрі +20°...+28°.

У п'ятницю, 24 липня, небо весь час буде ясним. Без опадів. Трохи похолодає: мінімальна температура +16°, максимальна +28°.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають про підвищення рівнів води у річках західних областей.

Так, протягом другої половини дня 19 липня та вночі 20 липня в мiсцях проходження сильних злив на малих водотоках і у верхiв'ях рiчок Закарпатської області спостерігатиметься швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,3-0,8 м, формування значного мiсцевого і схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах, а також утворення локальних селевих потоків та зсувiв перезволоженого грунту.

Зливи в Києві, фото Facebook
Зливи в Києві, фото Facebook

Народний прогноз

У цей день вшановується пам'ять мученика Ермия. З давніх часів дійшла традиція на Ермия варити варення з чорної смородини. Також у цей день вшановується пам'ять преподобної Макрины (Макриды). У народі говорили, що осінь по Макриде треба дивитись, якщо 19 липня дощ, то і осінь буде дощовою: "Макрида мокра - і осінь мокра".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, коли літо "пектиме" по повній – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.