З'явилася інформація, що сонячний Єгипет вирішив покривати витрати на лікування українських туристів в разі, якщо ті заразяться COVID-19 в період відпочинку. У свою чергу, глава держави Володимир Зеленський схвалив дане рішення. Про це повідомили в Офісі президента України.

туристи на відпочинку, скріншот з відео
туристи на відпочинку, скріншот з відео

Так, згідно з інформацією пресслужби ОП, Зеленський провів телефонну розмову з президентом Єгипту Абделем Фаттаха Ас-Сісі. Лідери країн обмінялися думками щодо епідеміологічної ситуації в Україні та Єгипті.

Також Володимир Зеленський підкреслив необхідність дотримання високих санітарних вимог у місцях відпочинку українських туристів і всебічного захисту їх прав, включаючи безоплатне надання висококваліфікованої медичної допомоги в разі необхідності.

"Знаю, що деякі українські авіакомпанії з 1 липня відновили чартерні рейси в міжнародних аеропортів Шарм-ель-Шейху та Хургади, і наші туристи стали першими іноземними гостями після ослаблення карантину… Особливо ціную рішення посилити епідконтроль на курортах і покривати витрати на лікування наших туристів", - наголосив український лідер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Прес-служба президента
Володимир Зеленський, фото: Прес-служба президента

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Кирилівці вперше з'явився пляж, який обладнаний для людей з обмеженими можливостями.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на пляжі з відпочиваючими пройшли тренування військових на танках.

Також "Знай.ua" писав, що на узбережжі Азовського моря виник смерч.