З початку 2019 року українські військовослужбовці отримали у якості винагороди за знищення 76 одиниць техніки окупанта майже 2 мільйони гривень.

Джерело: повідомлення пресслужби Міністерства оборони України.

Як пояснили в Міноборони, винагорода за знищену або захоплену техніку розподіляється між військовослужбовцями, які брали безпосередню участь у знищенні або захопленні техніки й у залежності від особистого внеску.

Серед ліквідованих українськими героями одиниць - ворожі міномети, гармати, безпілотні літальні апарати, автотранспорт тощо.

ЗСУ, скріншот: YouTube
ЗСУ, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Станом на липень 2020 року сума виплаченої за цією статтею видатків винагороди склала 1,9 мільйона гривень.

Крім того, за успішне виконання бойових завдань протягом 2019-20 років військовослужбовцям виплачено винагороду у сумі 6,3 мільйона гривень (з них 2,5 млн у 2020 році). За участь у бойових діях за цей же період — 34,1 мільйона гривень (з них 12,9 млн у 2020 році).

"Винагорода за успішне виконання бойового завдання в складі військової частини (підрозділу, групи) розподіляється між військовослужбовцями, які виконували завдання, залежно від особистого внеску та періоду участі у виконанні завдання. Виплачується на військову частину", - розповідають в Міноборони.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше До Запоріжжя з Донбасу повернулася легендарна бригада військових - героїв посадили на жорсткий карантин.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путінські скоти жорстоко розправилися з пораненим дніпрянином — знущалися і знімали на відео

Також Знай.ua писав, що На воїнів ЗСУ на Донбасі окупанти скинули гранатометний постріл з безпілотника, є поранені — звіт ООС.