У понеділок, 28 вересня, у віці 81 рік помер Володимир Мусаельян, який протягом 14 років був особистим фотографом генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання ТАСС, де Мусаельян пропрацював фотокореспондентом майже 60 років.

"Я постійно був з ним, від зорі до зорі. Моє життя було підпорядковане ритму його життя, його роботі. Всі роки я працював без вихідних, без відпусток", - говорив фотограф про роботу з Брежнєвим.

Після смерті Брежнєва в 1982 році Мусаельян фотографував Юрія Андропова, Костянтина Черненка та інших керівників СРСР. Також він знімав з'їзди народних депутатів СРСР і Росії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Володимир Мусаельян, фото Володимир Гердо / ТАСС
Володимир Мусаельян, фото Володимир Гердо / ТАСС

Мусаельян був нагороджений двома орденами Трудового Червоного Прапора, орденом Пошани (2019), медаллю "Захиснику вільної Росії" (1993). У 2015 році він був нагороджений премією уряду РФ, а в 2019 році – орденом Пошани "за великий внесок у розвиток вітчизняних засобів масової інформації та багаторічну плідну діяльність". Він чотири рази отримував престижну фотопремію World Press Photo в різних номінаціях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, російський актор Микита Логінов помер від серцевого нападу на 57-му році життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Москві помер відомий російський оперний співак В'ячеслав Войнаровський, якого знають і люблять за виступами в шоу "Криве дзеркало".

Також портал Знай.uа писав, що мама "Рембо" Сильвестра Сталлоне померла трохи не доживши до 100-річчя.