Українці знову зможуть вільно подорожувати по Європі щодо безвізового режиму, ймовірно, вже влітку 2021 року. До цього часу повинна з'явитися вакцина від коронавірусу або ефективні ліки, які зможуть забезпечити зниження смертності від covid-19, у противному разі нинішні обмеження будуть зберігатися.

Такий прогноз з відновлення безвізу для українців дала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв'ю "Європейської правді".

"Дозволю собі трохи оптимізму: вірю, що наступного літа відпустки та перельоти будуть можливими. Ми й самі цього чекаємо",
- сказала Фельдгузен.

За її особистим прогнозом, нинішня ситуація з пандемією триватиме до кінця весни 2021 року.

"Але все одно цей період колись завершиться ... Мій особистий прогноз: нинішня ситуація триватиме до кінця весни 2021 року. До того часу все ж повинна з'явитися вакцина, і я сподіваюся, що це дозволить відкрити кордони для вільних подорожей. Хоча масова вакцинація - це теж процес, що вимагає часу ", - сказала Анка Фельдгузен.

в аеропорту, фото Getty Images
в аеропорту, фото Getty Images

Крім того, посол відзначила, що обмеження діють навіть всередині Євросоюзу. Наприклад, після повернення з країн, що занесені до червоної зони, потрібно відправитися на карантин.

"Навіть всередині ЄС ми маємо "червоні зони", де діє обмеження подорожей і після повернення з яких треба йти на карантин. При цьому в Німеччині планують зміни, за якими час самоізоляції не оплачується роботодавцем - тобто зважуйте те, що ваша подорож може перерости в неоплачувану відпустку ", - розповіла дипломат.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона також припустила, що вже влітку наступного року українцям можна сподіватися на відпустку в Європі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна не отримувала від ЄС сигналу про можливий перегляд безвізу

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський у Лондоні підписав важливу угоду з Джонсоном: на українців чекає торгівля і крок до безвізу

Також Знай.ua писав, чи справді існує загроза закриття кордонів