Українські дослідники працюють над розробкою власного робота для збору ягід в полі.

У Вінниці розробники з компанії Winstar Technology працюють над створенням власного робота Soil Bot, який збиратиме ягоди в полі.
Про це повідомляє Aggeek.

Автори проєкту вважають, що їхній робот зможе не лише замінити збирачів ягід, але і поліпшити якість виконання робіт.

На сезонну роботу зі збору ягід, як правило, беруть некваліфікованих робітників, в яких не вимагають наявність досвіду. Від цього страждає якість збору.

Натомість при створенні моделі Soil Bot розробники використовують технології комп'ютерного зору і штучного інтелекту. Це забезпечить точність виконання операцій, ідентифікацію та визначення стиглості плодів, йдеться у повідомленні розробників.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ходова частина робота являє собою платформу на колісному ходу з живленням від сонячних панелей. На платформі будуть встановлюватися змінні маніпулятори та пристосування для роботи з різними видами ягід, камери з AI і сонячні панелі.

Команда розробила робочий прототип, реалізувала і вже успішно протестувала алгоритми автопілота. Планується що MVP версія буде готова до кінця 2021 року.

Наступним етапом стане залучення інвесторів для серійного виробництва.

Розробники впевнені, що український Soil Bot приверне увагу ягідних ферм з Польщі, Норвегії, Нідерландів та інших країн провідних виробників ягід в Європі, адже він є гарною альтернативою кризі сезонних працівників і високій вартості оплати їхньої праці.

Soil Bot був представлений на пітч-дей Aggeek Agtech Awards:

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, крихітні роботи навчилися складатися в меблі і рухатися по кімнаті

Як повідомляв портал Знай.ua, Toyota представила робота-дворецького, що звисає зі стелі

Також Знай.ua писав, штучний інтелект розрахує ризик смерті за 15 хвилин