Після виборів в Україні різко подорожчав газ для населення. На листопад "Нафтогаз" встановив цінник на рівні 6,33 гривні за куб, що на 35% вище попереднього тарифу.

Читайте Знай в Google News!

Ціни у більшості інших постачальників - ще вищі. Наприклад, у "Львівенергозбут"- 6,62, у "Теплобуд" - 6,52, гривні, "Газпостачсервіс" - 7,03, "Асканія Енерджі" - 7,25,"Івано-Франківськ газзбут", "Хмельницькгаззбут", "Чернігівгаззбут", "Миколаївгаззбут" — 8,8-8,9 гривні за куб. "Київоблгаз" виставив цінник у 8,82 гривні без вартості транспортування.

Фото: facebook.com/Kucherenko2020
Фото: facebook.com/Kucherenko2020

"Ціна на газ для населення в Київській області в листопаді: Ціна на газ - 8,82 грн. Тариф на доставку - 0.97. Кінцева ціна - 9,79 грн за куб.", - написав у Facebook заступник голови профільного парламентського комітету Олексій Кучеренко. Олексій Кучеренко

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Україна фактично входить в новий опалювальний сезон з ціною на газ для населення, близькою до тієї, що була торік (8,55 гривні за куб), а то і вище. Якщо так піде далі, то в розпал зими цінник вийде на рівень в 10-12 гривень за куб, що істотно більше, ніж раніше прогнозували експерти.

Наступного місяця споживачі, які купують газ у найбільшої газової компанії країни, мають заплатити 6,33 грн за куб (з ПДВ, але без вартості розподілу) за тарифом "Місячний". Це майже на 35% більше, ніж у жовтні, коли він коштував 4,7 грн за куб.

Компанія підвищила і ціни на газ і в рамках річного тарифу. Якщо у жовтні куб за тарифом "Річний" коштував 5,24 грн, то з 1 листопада це буде 6,45 грн за куб.

Споживачі можуть спробувати зафіксувати ціну на рік на рівні 5,24 грн, але малоймовірно, що вони встигнуть це зробити за час до кінця місяця. Постачальник має 20 днів, аби розглянути заявку на підключення нового клієнта.

газівник, скріншот з відео
газівник, скріншот з відео

Раніше прем'єр Денис Шмигаль попереджав про зростання ціни на газ ближче до зими. Але прогнозував, що вона не перевищить 7 грн за куб. Напередодні "Нафтогаз" також повідомив, що підвищує ціну газу і для підприємств, що виробляють тепло.

У жовтні виробники тепла отримуватимуть газ за ціною у 5 374,1 грн за тисячу кубів (без ПДВ та витрат на транспортування). У вересні вона була меншою на понад 1 тисячу грн. І це все одно трохи менше, ніж було у вересні 2019 року.

Проте ціна на газ є однією з головних складових собівартості тепла, що виробляють підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), - понад 80%. Незабаром подорожчання газу призведе і до зростання тарифів на опалення. До збільшення цифр у платіжках за тепло також додається і підвищення мінімальної зарплатні, що відбулося з 1 вересня.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними"